Cykelbyggande och slutfix

Då var det plötsligt ynka 7 dagar kvar innan det är dags för mig och Daniel att börja rulla söderut. Känner jag mig redo? Njae, sådär. Men det kommer nog. Och nu är i alla fall det viktigaste – cykeln (eller ”cykelen” som en säger här nere i Skåne) – redo.

Min kära hoj blev färdig förra veckan, efter en del härligt mekande i verkstaden under centralen. Snyggt jobbat av Francesco och Ulf! Min nya stålkompis har fått det självklara namnet ”Link”. Och han är helt fantastisk! Vi stack ut på en liten provtur i torsdags. Det blev 10 soliga mil till utkanten av Kristianstad där jag passade på att sova första natten i mitt enmanstält. Att somna i skogsdungar till ljudet av syrsor är underskattat! Till och med tanken på att tältet kommer vara mitt hem de närmsta 6-8 månaderna kändes bra. Jag sov som en kung och vaknade utvilad i gryningen för att börja trampa hemåt igen.

Nu i veckan återstår några små justeringar på Link. Dessutom ska jag få en grundlig genomgång av Francesco så att jag kan lösa åtminstone majoriteten av de cykelrelaterade problem som kan uppstå längs med vägen. Det är inte fråga om ifall något går sönder. Snarare när eller kanske vad som gör det.

Förutom cykeln är det andra viktiga saker som ska fixas. Inte sådana värdsliga ting som utrustning eller kläder – det löser sig alltid. Men middagar och avskedsfester och häng med viktiga personer.

En komponent i utrustningen var i och för sig ganska högt prioriterad. Det är en hemmabyggd slackline, även kallad ”primitive”! Den löste jag med viss hjälp och ett besök på Biltema förra veckan. Känns riktigt bra att kunna öva under resan också. Bilder kommer med största sannolikhet framöver!

Foto: Filip Streiffert
Annonser