Sex veckor till avfärd

Om ganska exakt sex veckor startar jag och Daniel vår cykling söderut, från Malmö till Kapstaden. Det slog mig idag att sex veckor är ganska snart. Jag har en tendens att hålla mig ganska upptagen för det mesta. Och med ett späckat schema tenderar dessutom tiden att svischa förbi extra snabbt. Vad har jag då gjort den senaste månaden? Mest har jag jobbat på posten. Att cykla runt på postcykeln och springa i trappor är det ultimata sommarjobbet – både konditionsträning och tillskott i reskassan.

Annars har jag klättrat, cyklat på snabbare cyklar och försökt gå på lina i diverse parker. Så klart har vi också badat, druckit vin i en trädkrona och ätit jordgubbar till förbannelse.

Övrig tid ägnar jag åt planering. Det vill säga att ordna med vaccin, kolla resvägar och läsa på om allt från vattenreningsfilter till containerfartyg över Medelhavet. Jag och Daniel mejlar dagligen om mer eller mindre löjliga detaljer angående packningen. Vilket vevlager är bäst? Ska vi pudra våra rumpor för att undvika skavsår, som Göran Kropp gjorde? Är det värt att släpa på reservdelar som kedja, kasett och framklingor? Vad tror vi om damasker för att undvika ormbett i öknen? Och så vidare…

Jag ser fram emot att få komma iväg så att jag inte behöver tänka mer på utrustningen. För att gräma mig över något jag ändå inte kan ändra på, det är verkligen inte min grej. Den energin kan behövas till viktigare saker – som att fortsätta framåt.

Cykeln då? Den (alltså ramen = benstommen) är färdigsvetsad, snart lackerad och snart på väg hit från sin födelseort Verona i Italien. Fler bilder på hojen utlovas om ett par veckor! Strax innan månadsskiftet ska den byggas ihop med hjälp av Ulf och Francesco rutinerade cykelbyggarnävar. Jag kommer att vara med och lära mig var allt ska sitta. För även om det hade varit sjysst att ha sällskap av en personlig cykelmekaniker hela vägen, så är det nog smidigast om jag själv är kapabel till att fixa cykeln bäst det går.

Med denna korta uppdatering är det dags för mig att ladda inför ännu en dag på postcykeln med lite sömn.

Dröm sött!

Annonser