Möte med Afrikagrupperna

Idag tog jag tåget till Stockholm för att träffa Afrikagrupperna och prata om insamlingen vi ska göra i samband med resan. Självklart ville jag inte vara cykellös i huvudstaden. Därför skaffade jag illa kvickt ett tredagarskort på Stockholm City Bikes. Så kunde jag susa fram ovan jord istället för att behöva stressa runt nere i T-banan! Susa fram är nog en överdrift med tanke på hur skraltiga vissa av lånecyklarna är. Men det gick i alla fall snabbare än att gå. När jag tog mig från Centralen till Afrikagruppernas kontor på Söder var det rusningstrafik påcykelbanorna. Det kryllade av välutrustade cykelpendlare och racercyklister i snabba brillor. Och jag förstår att en vill cykla i Stockholm. Staden har något Malmö saknar: höjdskillnader och öar. Mycket roligare än skånsk slätt och snålblåst!

Väl på Afrikagruppernas kontor träffade jag Johanna och Linda som är insamlingsansvariga, Annika som är insamlings- och medlemsadministratör och Cecilia som är kommunikatör. Vi pratade om hur insamlingen ska gå till och vilka projekt som kan vara intressanta att besöka under cyklingen. Framförallt kändes det bra att få ett ansikte på personerna jag varit i kontakt med och troligen kommer att vara i kontakt med en hel del framöver.

Nu är dessutom insamlingen officiellt igång! I förmiddags gjorde jag första donationen. Nollan är spräckt och det är fritt fram för dig som vill bli den andra att donera! Insamlingen hittar du här.

afrikagrupperna_fejan

Annonser